Click for Mag Bay Click for Nordhavn Click for Burger Click for Seacoast Click for Cheoy Lee

Motronica parts for Azimut yacht?

Discussion in 'General Yachting Discussion' started by Peter1111111, May 15, 2020.

  1. Peter1111111

    Peter1111111 New Member

    Joined:
    Jun 26, 2018
    Messages:
    12
    Location:
    Illinois
    Hi,
    Anyone knows where I can get parts for Azimuth boat Motronica System ?
    Thank you in advance
  2. Capt Ralph

    Capt Ralph Senior Member

    Joined:
    Sep 8, 2004
    Messages:
    8,395
    Location:
    Satsuma, FL
    Contact your Bosch Dealer.
    He will point you to the latest ****** to work on these controls.
  3. Peter1111111

    Peter1111111 New Member

    Joined:
    Jun 26, 2018
    Messages:
    12
    Location:
    Illinois
    What you mean by Bosh Dealer ? I have Motronica System on the Azimut boat.. Bosch makes same systems ?
  4. olderboater

    olderboater Senior Member

    Joined:
    Sep 2, 2013
    Messages:
    5,730
    Location:
    Fort Lauderdale
    We need to be sure of the item talked about. Bosch produces Motronic. Motronica is an unrelated company. Now what is on the Azimut? I have no idea so will leave that to the rest of you.
  5. Peter1111111

    Peter1111111 New Member

    Joined:
    Jun 26, 2018
    Messages:
    12
    Location:
    Illinois
    I have Motronica Alarm System on my boat not motronic this is the problem. No one knows how to fix it or where to buy the parts... picture of the cream. Bella

    Attached Files:

  6. Dj239

    Dj239 New Member

    Joined:
    Nov 2, 2016
    Messages:
    29
    Location:
    Ft myers
    What is the problem with the system? These parts can only be purchased from azimut directly. Generally there will be multiple control boxes linked together via can bus. These boxes are custom programmed to order.
  7. olderboater

    olderboater Senior Member

    Joined:
    Sep 2, 2013
    Messages:
    5,730
    Location:
    Fort Lauderdale
  8. Dj239

    Dj239 New Member

    Joined:
    Nov 2, 2016
    Messages:
    29
    Location:
    Ft myers
    They are a active company however they don’t directly deal with 3rd party customers and I/o components are not programmed by motronica they are programmed by end user
  9. Dj239

    Dj239 New Member

    Joined:
    Nov 2, 2016
    Messages:
    29
    Location:
    Ft myers
    Marine max won’t know what your talking about either. Your best bet is azimut directly in FTL
  10. Dj239

    Dj239 New Member

    Joined:
    Nov 2, 2016
    Messages:
    29
    Location:
    Ft myers
    This is a simplified diagram of how the network communicates.

    Attached Files:

  11. olderboater

    olderboater Senior Member

    Joined:
    Sep 2, 2013
    Messages:
    5,730
    Location:
    Fort Lauderdale
    But you indicated you were looking for parts, you didn't say programming, and they would be the source for the parts, even if they directed you to someone else to buy them from. I think they would assist you at least in gaining part numbers. Now, as to programming, good luck, because I can't imagine who would help you there, but I hope someone.
  12. Dj239

    Dj239 New Member

    Joined:
    Nov 2, 2016
    Messages:
    29
    Location:
    Ft myers
    If you buy directly from azimut the components come already programmed. Just need to supply hull #
  13. Peter1111111

    Peter1111111 New Member

    Joined:
    Jun 26, 2018
    Messages:
    12
    Location:
    Illinois
    I emailed them, and call them like 10 times no respond at all...
  14. Peter1111111

    Peter1111111 New Member

    Joined:
    Jun 26, 2018
    Messages:
    12
    Location:
    Illinois
    Thank you for that picture l. It’s a first schematic I got from anyone so far. Anyway I can call you or something ? Looks like you are familiar with Motronica.
  15. Peter1111111

    Peter1111111 New Member

    Joined:
    Jun 26, 2018
    Messages:
    12
    Location:
    Illinois
    I can’t do anything with the Motronica System open roof, check black water level etc. I have bunch of errors which I can’t clear. I think the part which is the keyboard with Rs232 is bad because when I’m plugin this one in codes are appearing, and I can’t go to programming etc.Any thoughts ?I may be wrong, but I already checked everything 100 times
  16. mapism

    mapism Member

    Joined:
    Aug 9, 2008
    Messages:
    484
    Location:
    Sardinia
    Did you try the "+39.010...." number which is on their website?
    I am Italian and I have no problem at all to ring them and check if/what they can do for you using the same language, which usually helps.
    Maybe they were just closed for some time due to the lockdown, but if so they should re-open next Monday.
    But of course, if they don't answer there's not much I can do, either.
    Also because they are based in Genoa, which is pretty far from where I am.
  17. Peter1111111

    Peter1111111 New Member

    Joined:
    Jun 26, 2018
    Messages:
    12
    Location:
    Illinois
    39.010.61422.75 This is the number I tried. I also sent them couple emails to contact me, but no response at all I’m not sure why....Thank you for trying to help
  18. Peter1111111

    Peter1111111 New Member

    Joined:
    Jun 26, 2018
    Messages:
    12
    Location:
    Illinois
    Any chance you have this diagram for s62 boat or they are the same? Btw how did you find this I was looking everywhere for some info, and there is nothing online
  19. mapism

    mapism Member

    Joined:
    Aug 9, 2008
    Messages:
    484
    Location:
    Sardinia
    Roger, will revert asap.
  20. Capt Ralph

    Capt Ralph Senior Member

    Joined:
    Sep 8, 2004
    Messages:
    8,395
    Location:
    Satsuma, FL
    Sorry about this guys. I thought control parts was what the OP was looking for.